matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jak to zrobić?
wwww:
w ciągu arytmetycznym a
n
=x. Oblicz S
2
n
−
1
5 kwi 18:11
J:
x + x
S
2n−1
=
(2n−1) = x(2n−1)
2
5 kwi 18:15
wwww:
a
1
=x?
5 kwi 18:21
J:
Jeśli ciąg jest a
n
= x , to znaczy, że jest stały (arytmetyczny , gdzie a
1
= x i r = 0)
5 kwi 18:26