√33 | y | |||
sin α = | = | ⇒ y = √33 i r = 6 | ||
6 | r |
x | √3 | |||
cos α = | = | |||
r | 6 |
√3 | √3 | |||
h1 = a | = 3* | = 1,5 √3 | ||
2 | 2 |
2 | ||
c = | h1 = √3 | |
3 |
c | √3 | ||
= cos α = | |||
b | 6 |
√3 | √3 | ||
= | ⇒ b = 6 | ||
b | 6 |
1 | ||
h2 + ( | h1)2 = h22 | |
3 |
3 | ||
33 + | = h22 | |
4 |
135 | 9*15 | |||
h22 = | = | |||
4 | 4 |
3√15 | ||
h2 = | ||
2 |
a2 √3 | ||
Pc = Pp + Pb = | + 3*0,5 a*h2 | |
4 |
9√3 | 3 √15 | 9√3 | ||||
Pc = | + 1,5*3* | = | + 6,75√15 | |||
4 | 2 | 4 |
1 | 1 | a2 √3 | 1 | |||||
V = | Pp * h = | *h = | a2√3*h | |||||
3 | 3 | 4 | 12 |
1 | 9 | 3 | 3 | |||||
V = | *9*√3*√33 = | √3*33 = | √99 = | √9*11 = | ||||
12 | 12 | 4 | 4 |
3 | 9 | |||
= | *3 √11 = | √11 | ||
4 | 4 |
h | √33 | |||
tg β = | = | = 2 √11 | ||
13 h1 | 0,5 √3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |