wielomiany sa równe dla
nope: P(x)=(x2−5)2
Q(x)=x4+(a−4)x3+bx2+(c−3)x+25 są równe dla :
A.a=0,b= −10,c=0
B.a=4, b= −10, c=3
C.a=4, b=0, c=3
D. a= −4, b=10, c= −3
5 kwi 16:05
J: Odp. B
5 kwi 16:08
ICSP: B
5 kwi 16:08
nope: a jak mam sie za to zabrać? bo nie za bardzo wiem...
5 kwi 16:12
nope: :(
5 kwi 16:22
J: (x2 − 5)2 = x4 − 10x2 + 25 i teraz porównaj współczynniki przy x w tej samej potędze.
5 kwi 16:24
Janek191:
Podnieś (x
2 − 5) do potęgi 2 i porównaj odpowiednie współczynniki
5 kwi 16:25
nope: aaaa..jp jakie to banalne..teraz widze..
5 kwi 16:26