Liczba 2 jest dwukrotnym pierwiastkiem wielomianu:
look: Liczba 2 jest dwukrotnym pierwiastkiem wielomianu:
A. √x2−1
B. √(x−2)(x−1)2
C. √(x2−4x+4)(x−1)
D. 1/√(x−2)2(x−1)
5 kwi 16:00
ICSP: E . żadna z powyższych
5 kwi 16:01
zawodus: to nie są wielomiany
5 kwi 16:02
Janek191:
Te pierwiastki są niepotrzebne !
5 kwi 16:04
nope: jejku ! zle przepisałam xDD nie to zadanie.... pytanie brzmi...przedział <1:+
∞) jest dziedziną
funkcji ... : A,B,C,D ? przepraszam za pomyłkę
5 kwi 16:07
ICSP: C
5 kwi 16:08
nope: a jakieś małe objaśnienie..bo jakoś nic mi nie wychodzi
5 kwi 16:10
nope: kurcze..nwm jak to zrobić : /
5 kwi 16:21
Janek191:
x2 − 4x + 4 = ( x − 2)2 ≥ 0
x − 1 ≥ 0 ⇒ x ≥ 1
Odp. D = < 1 ; + ∞ )
================
5 kwi 16:23
nope: Dzięki
5 kwi 16:27
nope: ale...dlaczego odp D ? bo..yy..odp D = 1/√(x−2)2(x−1) ...a kolega wczesniej napisał odp C...
5 kwi 16:29
ICSP: nadal upieram się przy C
5 kwi 16:29
nope: ICSP mógłbyś opisać jak to zrobiłes ?
5 kwi 16:32
Janek191:
W D) dziedzina to ( 1 ; +
∞ )
5 kwi 16:32
zawodus: Ja poprę ICSP
5 kwi 16:34
Janek191:
Odp. C
=====
U mnie D = < 1: +
∞ ) litera D oznacza dziedzinę
5 kwi 16:35
zawodus: Nope nie zrozumiałaś zapisu Janka

U niego D to dziedzina, nie odpowiedź
5 kwi 16:35
nope: kurcze bo nie za bardzo rozumiem... to odp C. √(x2−4x+4)(x−1)..dlaczego rozpisałeś tylko x2 −
4x + 4 ...co z drugą czescią tzn (x−1) ?
5 kwi 16:39
nope: tak tak już wiem że to dziedzina nie odp

hihi
5 kwi 16:39
nope: co ja gadam −.− przeciez napisałeś x − 1 ≥ 0 ... jeeenyy.. xD
5 kwi 16:42
J: Obydwa nawiasy muszą być ≥ 0
5 kwi 16:43