matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
potęgi
hum:
prosze o wyjasnienie krok po kroku: (2
−2
+ 4
−1/2
)
−1
wychodzi mi 6, a ma wyjsc 3/4 i nie wiem co robie zle
5 kwi 15:20
kochanus_niepospolitus:
1
1
3
+
=
4
√
4
4
4
... więc jak już to powinno wyjść
3
5 kwi 15:24
Janek191:
1
1
2
− 2
=
=
2
2
4
1
1
4
−
1
2
=
=
4
1
2
2
zatem
1
1
3
4
[ ( 2
−2
+ 4
−
1
2
]
−1
= [
+
]
−1
= (
)
−1
=
4
2
4
3
5 kwi 15:26