matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanie na dowodzenie
Aga:
Uzasadnij tożsamośc
sin37ºxcos20º
cos53º
=sin70º Prosze o pomoc
5 kwi 15:06
J:
cos53*cos20
L =
= cos20 = cos(90 − 70) = sin70 = P
cos53
5 kwi 15:11
Aga:
Dziekuje
5 kwi 15:19