godzio187: nie narysuje ci bo nie zbyt umiem tu rysować ale powiem ci tak:
jest to przekształcenie y=f(|x|) i o przesunięcie o wektor [−2,−3]
y=f(|x|) −> to co jest po lewej stronie wykresu jest wymazane a to co po prawej jest odbijane
względem osi OY
przesunięcie o wektor [−2,−3] w lewo o 2 i do dołu o 3
| | 1 | |
narysuj podstawowy wykres i zrób te przekształcenia  y= |
| |
| | x | |
druga pomoc :

Zrobiłbym to tak
1)na "tabelkę",x≠−2,więc asymptotą pionową będzie x=−2,poziomą y=−3
x=−3,f(x)=−2
x=−1 f(x)=−2
2)
Rysujemy f(x)=1/x,odbijamy symetrycznie to co pod osią OX i otrzymujemy f(x)=1/|x|(w rezulacie
to samo co napisał godzio).
przesuwamy f(x)=1/|x| o wektor [−2,−3] ,czyli o 2 w lewo ,3 w dół
Jeśli się mylę ,to może ktoś mnie poprawi.Rysunek,jak rysunek,ale chyba wiesz o co chodzi.Jakby
co to pytaj.