funkcje
Jakubek: Naszkicuj wykresy funkcji
| | 1 | |
f(x)= |
| x należy <−2,0) U <1,2> |
| | x | |
Pomoże ktoś i wytłumaczy?
5 kwi 13:59
zawodus: punkt po punkcie robisz

wiesz jak hiperbola wygląda?
5 kwi 14:00
kochanus_niepospolitus:
ale co tu jest do tłumaczenia
| | 1 | |
potrafisz narysować hiperbolę f(x) = |
| |
| | x | |
to narysuj ją sobie ołówkiem
teraz długopisem popraw wykres tylko w tym 'zakresie x' który masz dany w zadaniu ... a resztę
wykresu (ołówek) wymazujesz
5 kwi 14:01
J: | | 1 | |
Naszkicuj fragmenty hiperboli f(x) = |
| w podanych przedziałach. |
| | x | |
5 kwi 14:01
Jakubek: wiem, ok daj mi chwilke
5 kwi 14:01
Jakubek: Dopiero zaczynam ten dział, to 1 temat, nie krzycz
5 kwi 14:04
Jakubek: Po prostu podstawiam do tego wzoru: 1/x wartości z przedziału <1,3> ?
5 kwi 14:05
kochanus_niepospolitus:
Jakubek:
| | 1 | |
1) narysuj CAŁĄ tą funkcję f(x) = |
| |
| | x | |
2) zaznacz na osi OX przedział <1;3> i 'popraw kolorem' funkcję właśnie na tym przedziale x'sów
5 kwi 14:15