czesc wspolna
qqq: Majać zbiory wyznacz część wspólną:
B1 = {1,2}
B2 = {0,1}
B3 = {0,3}
B4 = {1,4}
B1 /\ B2 /\ B3 /\ B4 , gdzie /\ iloczyn/część wspólna zbiorów.
5 kwi 13:57
Kaja: zbiór pusty
5 kwi 13:58
J: Czy to są przedziały ?
5 kwi 13:58
kochanus_niepospolitus:
zastanów się ... czy jest jakiś element który występuje w KAŻDYM z tych zbiorów

Nie

No to
odpowiedzią będzie właśnie ∅
5 kwi 13:59
zawodus: pewnie o to chodziło
5 kwi 13:59
qqq: nie, to są nawiasy { , }, czyli są to poszczególne elementy, które naleza do zbioru, nie
przedzialy.
Kaja, tez mi sie wydawalo ze to powinien byc zbior pusty, ale na tablicy (chyba dobrze
przepisalem) bylo napisane, ze jest to {0,1,2,3,4}.
Jestes pewna?
5 kwi 14:00
qqq: albo mogłem pomylić sumę z iloczynem
5 kwi 14:01
zawodus: jeśli taka jest odpowiedź, to powinna być suma...
5 kwi 14:02
kochanus_niepospolitus:
{0,1,2,3,4} to jest suma a nie część wspólna
a może chodziło o dopełnienie części wspólnej gdzie całą przestrzenią jest {0,1,2,3,4}
5 kwi 14:02
qqq: Ok, dzięki wielkie za pomoc
5 kwi 14:02
J: No to musiała być suma
5 kwi 14:02
qqq: Nie, na pewno nie chodziło o dopełnienie, to musiała być suma, dzięki wielkie

bo zwątpiłem
5 kwi 14:03