matematykaszkolna.pl
Macierz Pomocy 2: ⇒wyznacz o ile istnieje macierz i wyznacznik macierzy x spełniającej równanie : | 2 3| | −1 0| | | Razy X= | | | 1 1| |0 1|
5 kwi 13:30
wredulus: wyznacz macierz odwrotną do macierzy lewej przemnóż obustronnie (z lewej strony) przez wyznaczoną macierz odwrotną i już masz wyznaczoną macierz X
5 kwi 13:32
lukas7: Możesz to zrobić? Proszę.
5 kwi 13:33
Pomocy 3: A mógłbyś mi pomoc i to Rozwiązać ? Chce miec wszystko jasne
5 kwi 13:34
wredulus: chwila chwila ... macierzy odwrotnej do macierz 2x2 nie jesteś w stanie policzyć ... to co my robimy na studiach
5 kwi 13:35
Pomocy 3: Babka kiepsko tłumaczy a mamy początki ... Nie bądź buc i pomoz prosze
5 kwi 13:38
wredulus: patrz na mój nick poświęciłem 30 sekund mojego drogocennego życia i oto co znalazłem dzięki 'wujkowi google' i 'cioci wiki' : http://pl.wikipedia.org/wiki/Macierz_odwrotna#Przypadki_szczeg.C3.B3lne
5 kwi 13:39
zawodus: AX=B mnożymy lewostronnie przez A−1 (o ile istnieje) A−1AX=A−1B korzystamy z tego, że A−1A=1 X=A−1B odwracanie macierzy to najprostsza rzeczy na algebrze...
5 kwi 13:40
kochanus_niepospolitus: a wypraszam sobie ... dodawanie macierzy jest prostsza emotka
5 kwi 13:41
lukas7: Mogę prosić gotowe rozwiązanie?
5 kwi 13:44
kochanus_niepospolitus: prosić zawsze możesz ... ale czy je dostaniesz ... hmmm .... dzień dobroci miałem 1 kwietnia a i inni zapewne wypną się na Ciebie, skoro nawet do GOTOWEGO WZORU podstawić 4 liczb nie potrafisz ... a następnie wymnożyć dwóch macierzy
5 kwi 13:45