matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
działania i równania
Daria:
Prosze o pomoc ! Wykonaj działania i rozwiąż równanie : a ) 3x/ x−3 +2x−1/x+2 = b)x
2
−16/x
2
−25 : x
2
−2x−8/x
2
−x−20= c) 4−3x/2x−4=6x−8/8−4x
5 kwi 13:23