matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz nierówność
jagoda:
9−xkwadrat < 0
5 kwi 12:17
wredulus:
wskazówka: 9−x
2
= (3−x)(3+x)
5 kwi 12:18
jagoda:
czyli (3−x)(3+x) xzero =3 x zero=−3 x∊(−3,3) ? taak ?
5 kwi 12:23
wredulus:
tak
5 kwi 12:32
jagoda:
dzieki
5 kwi 12:35