rozwiniecie funkcjii w szereg Maclaurina
Kasia: czy wie ktos może jak sie do tego zabrac
4 kwi 23:36
Godzio:
| | 7 | | 1 | | 2 | | 1 | |
... = 2x + |
| * |
| + |
| * |
| = |
| | 9 | | x + 7 | | 9 | | x − 2 | |
| | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | |
= 2x + |
| * |
| − |
| * |
| = |
| | 9 | | | | 9 | | | |
| | 1 | | 1 | | 1 | |
= 2x + |
| (∑n=0∞(− |
| x)n − ∑n=0∞( |
| x)n) |
| | 9 | | 7 | | 2 | |
4 kwi 23:47
Kasia: a co się stało z x z licznika
5 kwi 00:01
pomocnik: z rozbicia na ułamki proste

A swoją drogą niezły sposób.
5 kwi 00:05
Godzio:
Zniknęło

(rozkład na ułamki proste − poczytaj

)
5 kwi 00:05
Kasia: dziękuje za pomoc
5 kwi 00:28