Marcin: Wykaż, że jeżeli równanie x
2+bx+x=0 ma dwa pierwiastki, takie, że odwrotność jednego z nich
| | √3 | |
jest równa iloczynowi drugiego i liczby √3, to do wykresu należy P=(0, |
| ) |
| | 3 | |
1=x
1x
2√3
Tylko tutaj to =0 mi nie pasuje.
4 kwi 22:41
Saizou : tam masz w równaniu wyjściowym
x
2+bx+
x=0
4 kwi 22:44
Marcin: Nie, nie mam c. Wybacz

Źle wklepałem

Później widać, że liczyłem c
4 kwi 22:50
Saizou :
a co z sumą xd
4 kwi 22:57
Saizou : zresztą co ja pisze xd
| | √3 | |
punkt przecięcia z osią Y to (0: |
| )  |
| | 3 | |
4 kwi 23:04
Marcin: Też tak właśnie myślałem, ale czy to by przeszło na maturze?
4 kwi 23:06
Saizou : jak dla mnie tak
4 kwi 23:06
Marcin: ok
4 kwi 23:07
Marcin: Jak coś to będzie na Ciebie
4 kwi 23:08