matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
podpowie ktoś od czego zacząć?
Ola:
Dane są wielomiany : w(x)=−3
3
+2x
2
+5x−1 ; P(x) = 2x
2
+3x ; Q(x)=x
4
−2x
3
+4x
2
−7 WYKONAJ DZAIŁANIA 1) [w(x)+Q(x)]−3p(x) 2) [P(x)]
2
+w(x) 3) P(x) *Q(x)−w(x)
4 kwi 21:23
Piotr:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1434.html
4 kwi 21:28