logarytmy
Robaczek: Mógłby mi ktoś wyjaśnić jak to obliczyć?
Loga2(loga3 √5)−Loga2(loga3 5)
Jestem w momencie, gdy:
loga2 = loga3 √5loga3 5
Co dalej?
4 kwi 21:03
Robaczek: Dodałem spacje by było lepiej widać.
4 kwi 21:03
...:
a co to jest loga2
4 kwi 21:05
Robaczek: O kurczę źle spojrzałem, przepraszam.
Log2
4 kwi 21:06
...:
| | log3√5 | |
log2(log3√5)−log2(log35)=log2( |
| )=log2(log5√5)= |
| | log35 | |
4 kwi 21:12
Robaczek: log2(log5√5)
a jak doszedłeś do tego?
4 kwi 21:13
...:
zauważ, że mając log
5√5 możesz to zmienić na logarytm przy dowolnej podstawie np 3
4 kwi 21:18