matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Marcin:
3log
5
3−3log
1
2
5
3+ 2log
0
,
0
4
3 Nie lubie logarytmów. Wszystko w sumie jest fajnie, ale ten ostatni logarytm sprawia mi małe problemy. Można prosić o pomoc?
4 kwi 19:46
ja:
1
0,04=
doprowadzić do podstawy 5
25
4 kwi 19:47
zawodus:
4
1
=
100
25
Kombinuj
4 kwi 19:49
marta:
1
log
a
m
(b)=
log
a
b
m
1
log
5
−2
(3)=
log
5
3
−2
4 kwi 19:51
Marcin:
1
w sumie tak. nie wpadłem na to, że 0,04=
ehh
25
4 kwi 19:52