funkcje
kazikkk: wykaz że trójkąt o wierzchołkach A=(−2,4) B(2,2) C(−3,−8) jest prostokatny.
4 kwi 16:16
muflon: 1.Narysuj to w układzie wspólrzędnych
2.Oceń, który kąt jest zbliżony do prostego
3.Wyznacz proste przechodzące przez podejrzany wierzchołek
4.Pomnóż współczynniki liniowe tych prostych, jeśli wyjdzie −1 to udowodniłeś
4 kwi 16:32
PW: Wystarczy policzyć długości boków. Jeżeli spełnione jest założenie twierdzenia odwrotnego do
twierdzenia Pitagorasa, to trójkąt jest prostokątny.
4 kwi 16:44
aw24BtjjCCr:
Albo mozna rowniez posluzyc sie iloczynem skalarnym.
4 kwi 17:13
marta:
Wyznaczając współczynniki kierunkowe prostych:
to proste AB ⊥BC, bo a
AB*a
BC= −1 ⇒|∡ABC|=90
o
4 kwi 19:38