matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
Paulinka~:
5
sinα+cosα=
oblicz sinα * cosα=
4
1 lis 15:45
Paulinka~:
help
1 lis 15:59
Eta:
podnosimy obustronnie do kwadratu
25
sin
2
α+cos
2
α+2sinα*cosα=
16
25
2sinα*cosα=
− 1 ....... dokończ
16
1 lis 16:03
kaz:
5
sinα+cosα=
/
2
4
25
sin
2
α+cos
2
α+2sinαcosα=
16
9
9
2sinαcosα=
→sinαcosα=
16
32
1 lis 16:05
Paulinka~:
dziaaaa
1 lis 16:11
Eta:
kaz
. ale jesteś "dowcipniś"
1 lis 16:15