Zadanie
Vader: Punkty A=(−1,6) , B=(3,4) są wierzchołkami trójkąta równobocznego ABC. Oblicz pole tego
trójkąta. Jak oblicza się takie coś ?..
1 lis 15:42
Vader: Bardzo proszę o pomoc z tym zadaniem..
1 lis 16:00
Vader: Bardzo proszę o pomoc z tym zadaniem..
1 lis 16:00
doman57: Oblicz odleglosc miedzy punktami A i B i skorzystaj ze wzoru na pole trojkata rownobocznego.
1 lis 16:04
Vader: Fajnie ale jak mam niby obliczyć tę odległość? Linijką zmierzyć?oO ..jeśli ktoś ma chęci , to
proszę..niech to rozwiąże; )
1 lis 20:37
Vader: Fajnie ale jak mam niby obliczyć tę odległość? Linijką zmierzyć?oO ..jeśli ktoś ma chęci , to
proszę..niech to rozwiąże; )
1 lis 20:38
tim: Jest wzór
1 lis 20:39
Vader: Mógłbyś podać? No kurde.. ; D co to za podpuszczanie
1 lis 20:44
Miś:
Vader trochę własnego wkładu pracy a nie czekanie na gotowca.
1. Znajdź w podręczniku wzór na pole ntrojkąta równoboczengo.
2. Długośc boku a trójkata to jest odległość między pinktami A i B i na to też jest wzór,
który wyprowadza się z twierdzenia Pitagorasa.
Spróbuj poszukać.
1 lis 21:25
godzio187: |AB|=
√(3−(−1))2+(4−6)2= a
oblicz
1 lis 21:30