Pilnie pomocy
Julka: rzucono 2 razy szescienna kostka do gry: a) z ilu elementów składa się ten zbiór b)wypisz
zdarzenia elementarne sprzyjające zdarzeniom losowym: A− na obu kostkach wypadło tyle samo
oczek B− wypadła suma oczek równa 11 C− za pierwszym razem wypadła jedynka c) oblicz
prawdopodobieństwo zdarzeń A,B, C= super pilne
3 kwi 23:09
Janek191:
a)
Ω = { ( x; y) : x , y ∊ { 1,2,3,4,5,6} }
I Ω I = 62 = 36
b)
A = { (1,1),(2,2),(3,3),(4,4),(5,5),(6,6)}
B = { (5; 6),( 6, 5)}
C = { ( 1,1),(1,2),(1,3),(1,4),(1,5),(1,6) }
c)