Dany jest ciąg o wyrazie ogólnym
Anonim: Dany jest ciąg o wyrazie ogólnym an=||n−10|−8|. Sprawdź które wyrazy tego ciągu są równe 4.
3 kwi 22:53
Anonim: Pomoże ktoś?
3 kwi 23:03
Anonim:
3 kwi 23:11
3 kwi 23:22
Kermi: Oduściłem zewnętrzną wartość bezwzlędna
|n−10| + 8 = 4
dla n− 10 > 0
n−10=8=4
n=6
dla n−10 < 0
−n+10+8=4
−n=−14
n=14
Nie wiem czy to jest dobrze eksperci muszą zobaczyc ; p
3 kwi 23:25
Eta:
n=6, n=14 ,n=22
3 kwi 23:26
Anonim: n=−2 odpada prawda?
3 kwi 23:31
Mila:
||n−10|−8|=4 i n∊N+
|n−10|−8=4 lub |n−10|−8=−4
|n−10|=12 lub |n−10|=4⇔
n−10=12 lub n−10=−12 lub n−10=4 lubn−10=−4
n=22 lub n=−2∉D lub n=14 lub n=6
a22,a14,a6
3 kwi 23:31
Marcin:
||n−10|−8|=4
n≥1
3 kwi 23:31