matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz równanie
Aero:
Mógłby ktoś mi obliczyć to równanie | x − 4 | = 2x − 2
3 kwi 21:54
Tadeusz:
3 kwi 22:28
Eta:
No to jeszcze algebraicznie: 2x−2≥0 ⇒ x≥1 x−4=2x−2 v x−4=−2x+2 x=−2 −−−odrzucamy 3x=6 ⇒
x=2
>1
3 kwi 22:33