Proszę o pomoc
Iza: W trójkącie prostokątnym, którego przeciwprostokątna ma długość c, jeden z kątów ostrych
ma miarę 30(stopni). Oblicz wysokość tego trójkąta.
a) c= 8 b) c=4 √2 c) c=2 √6
3 kwi 19:17
wredulus:
i w czym problem

zastosuj wzory trygonometryczne do wyliczenia przyprostokątnych
oblicz pole trójkąta ... znasz długość przeciwprostokątnej i pole trójkąta, to wiesz ile musi
wynosić wysokość
3 kwi 19:26
Iza: nie rozumiem w ogóle trygonometrii
3 kwi 19:27
3 kwi 19:38
Iza: Od początku nie rozumiałam, więc mi nic nie pomoże, proszę was.
3 kwi 19:40
wredulus:
no to o co nas prosisz

O gotowca

Gotowiec nie pomoże Ci w zrozumieniu trygonometrii.
A bez trygonometrii nie zrobisz żadnego zadania z geometrii
3 kwi 19:52