matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zapisz w prostszej postaci :)
Godzio:
Zapisz w prostszej postaci : a) 3x+ 4x+ 5y− 2y =b) 2a+ b− 4b=c) 3x− zapisz w prostszej postaci : a) 3x+ 4x+ 5y− 2y = b) 2a+ b− 4b= c) 3x− y+ 4x− 2y = d) −2a+2b −3a−3b
3 kwi 18:42