matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
mala pomoc
qwertzzz:
kąt rozwarcia stożka ma miarę 60 stopni wykaz ze powierzchnie boczna tego stozka jest półkolem
3 kwi 18:04
qwertzzz:
?
3 kwi 20:39
dero2005:
prawy rysunek
r
1
= sin30
o
=
l
2
l
r =
2
lewy rysunek
α
2πr =
2πl
360
α
r =
l
360
l
α
=
l
2
360
1
α
=
2
360
α = 180
o
3 kwi 21:57
qwertzzz:
thx
3 kwi 22:05