matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pochodna
Anal:
f(u)=log
u
5 oblicz pochodna, wiem ze nie korzystam normalnie z wzoru na pochodna logarytmu, ale tez nie wiem jak inaczej to zrobic, meczy mnie to i meczy, I need help! I nie interesuje mnie wynik, bo ten mam tylko skad sie to bierze
3 kwi 17:58
Anal:
!
3 kwi 18:10
Mila:
ln(5)
log
u
(5)=
ln(u)
ln(5)
−1
u
ln(5)
(
)'= ln(5)*
=−
ln(u)
ln
2
(u)
u*ln
2
(u)
3 kwi 18:16
Anal:
DZIEKUJE
3 kwi 18:23
Mila:
3 kwi 21:09