parametry
agata : 1. wykaż, że dla dowolnej wartości parametru p funkcja f(x)=(p2−p+2)x2−(p+1)x+1 przyjmuje
tylko wartości dodatnie.
2. wyznacz wartości parametrów a i b tak, aby x należy do R/{−3,1} zachodzi równość
x+11/(x+3)(x−1)=a/x+3+b/x−1
3 kwi 17:33
ZKS:
1. Pokaż że a > 0 oraz Δ < 0.
2. Popraw zapis bo jest tragiczny.
3 kwi 17:34
3 kwi 17:37
ZKS:
Witam
Ajtek.

Dawno żem Cię nie widział.

Dzięki bardzo.
3 kwi 17:42
Ajtek:
A bo tak jakoś mało ostatnio wpadam.
3 kwi 17:44
ZKS:
Dużo pracy czy coś innego?
3 kwi 17:49
Ajtek:
Czasami mi się nie chce po prostu. Wiesz, wiosenne przesilenie

.
3 kwi 17:50
ZKS:
Heh.
3 kwi 17:54
agata : x+11(x+3)(x−1)=ax+3+bx−1
3 kwi 17:54
agata : poprawiona wersja powyzej
3 kwi 18:26