matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
bardzo ważne! :)
jaa:
wyznacz trójmian kwadratowy o pierwiastkach x1 i x2 i zbiorze wartości Y. x1=−1 x2=3 Y=(−4;nieskończoności)
3 kwi 16:41
Tadeusz:
y=a(x+1)(x−3) W=(1, 4) −4=a(1+1)(1−3) ⇒ a=1
3 kwi 16:49