Zadanie na drogę
damian: Walc Des−dur op. 64 Fryderyka Chopina to tzw. walc minutowy, który pianiści wykonują w ciągu
ok. 1 minuty. Jaką odległość pokonuje kierowca jadący samochodem z prędkością 90 km/h w czasie
trwania tego utworu?
Czy ktoś mógłby to rozpisać z podziałem na dane i szukane?
1 lis 14:52
damian: HELP

!
1 lis 14:56
Ewelinka: Dane Szukane
v=90km/h s=?
t=1min.= 1/60h
s=v*t
s=90*1/60=1,5km
Pozdrowionka

! Powodzenia

!
1 lis 15:17
damian: Dziękuję Ewelinko! Całuję i pozdrawiam.
1 lis 15:18
GOSIA: Siemka

Słuchaj damian mi wyszło inaczej. Mój wynik to 0,15km. I co z tymi danymi i
szukanymi, co to takiego? I skąd wiesz, że Ewelina dobrze Ci to rozwiązała ?!
1 lis 15:22
damian: 0,15 km?! Ale jak do tego doszłaś?
1 lis 15:24
Nikka: Ewelina dobrze rozwiązała...

Dane to to co jest podane w treści zadania, szukane co trzeba
obliczyć
1 lis 15:26
damian: Czuję się uspokojony. Dzięki.
1 lis 15:28
GOSIA: Może faktycznie źle zrobiłm to zadanie.
1 lis 16:18