matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja homo
nick:
ax+b
zbadaj liczbę rozwiązań równania I
I = m ze względu na wartość parametru m
x + c
(m∊R). (lewa strona równania jest w całości w module) a= −4 , b=−6, c=1
−4x−6
I
I = m , D=R\{−1}
x + 1
3 kwi 15:30
J:
−4x − 6
−2
f(x) =
=
− 4 , narysyj wykres If(x)I i sprawdzaj ilośc rozwiązań.
x+1
x+1
3 kwi 15:36