matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
potzebuje pomocy
igooor:
wyznacz dla jakich wartości x szereg geometryczny: x, 2, 4/x
3 kwi 10:44
wredulus_pospolitus:
warunek ciągu geometrycznego: (2)
2
= x*(4/x) a także: a
2
= a
1
*q ... stąd wynika, ze q = ... czyli x∊......
3 kwi 11:17