matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
potzrebuje pomocy
iiii:
wyznacz pierwszy wyraz oraz róznićę ciągu arytmetycznego, jezeli a
7
= −3 i a
2
1 = 4
3 kwi 10:39
iiii:
jezeli a
7
= −3 i a
2
1
= 4
3 kwi 10:39
J:
a
21
− a
7
= 14r , a
1
= a
3
− 2r
3 kwi 10:44