matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
bardzo proszę. sprawdzić granicę ciągu.
kasia188:
2
bn= (1+
)
n
3n
3 kwi 01:01
Bogdan:
to podaj swój wynik, wtedy będzie możliwe sprawdzenie
3 kwi 01:04
Janek191:
2
2
b
n
= ( 1 +
)
n
= [ ( 1 +
)
3n
]
1
3
3n
3n
3 kwi 08:29
Janek191:
lim b
n
= [ e
2
}
1
3
= e
2
3
n→
∞
3 kwi 11:34