matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
ala:
Mamy równania trzech prostych x+y+12=0, 7x+y=0, 7x−y+28=0, jak znaleźć boki trójkąta które zawierają się w tych prostych?
2 kwi 22:30
Tadeusz:
...ustalaj wierzchołki (punkty przecięcia się poszczególnych prostych)
2 kwi 22:45