matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomoże mi ktoś?
Kamil:
dla jakiego a liczba −1 jest miejscem zerowym: w(x)−x
3
−x
2
*p−x*(p+1)
2 kwi 20:33
Kaja:
0=(−1)
3
−(−1)
2
*p−(−1)*(p+1) 0=−2p+p+1 p=1
2 kwi 20:34