1 | 1 | |||
a umiesz wyznaczyć zbiór wartości funkcji f(x)= | + | ![]() | ||
sin2x | cos2x |
1 | 1 | |||
f(x) = | + | |||
sin2x | cos2x |
1 | 1 | cos2x+sin2x | ||||
f(x)= | + | = | ⇔ | |||
sin2x | cos2x | sin2x*cos2x |
1 | 1 | |||||||||
f(x)= | = | ⇔ | ||||||||
sin2x*cos2x |
|
4 | ||
f(x)= | ||
(sin(2x))2 |
π | ||
(sin(2x))2∊(0,1> największa wartość sin(2x) wynosi 1 dla x= | +kπ | |
4 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |