matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
lkl:
2-
5
*3-
5
/18-
5
* 5-
3
* 6-
3
/10-
3
help jak to obliczyc
13 paź 18:35
blacklady:
więc tak : =1/2
5
*(3/18)
-
5
*(1/5)
3
*(6/10)
-
3
= =1/2
5
*(18/3)
5
*(1/5)
3
*(10/6)
3
= =1/2
5
*6
5
*(1/5)
3
*(5/3)
3
= =(6/2)
5
*(1/5*5/3)
3
= =3
5
*(1/3)
3
=3
5
*3
-
3
=3
2
=9
13 paź 19:31