matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie (5+x)+(9+x)+(13+x)+.....(49+x)= 41x+121
aS :):
Rozwiąż równanie (5+x)+(9+x)+(13+x)+.....(49+x)= 41x+121
2 kwi 19:38
lolek:
49+x=5+x+(n−1)4 n=12 41x+121=
54+2x
2
*12
2 kwi 19:41