matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciagi
gram:
oblicz ; a2k=5
2
k−1=
2 kwi 18:53
J:
Zapisz to jaśniej
2 kwi 18:54
gram:
a=5 do potęgi 2k−1=
2 kwi 18:58
J:
a = 5
2k−1
i co masz obliczyć ?
2 kwi 19:00
gram:
własnie to.
2 kwi 19:01
J:
25
k
a =
5
2 kwi 19:05
gram:
dlaczego podzielic przez 5 ?
2 kwi 19:18