Potęgi
Klikas: 872
Jak to sprowadzić tak by było 2 do któreś potęgi?
Proszę o pomoc.
2 kwi 17:25
J: = (23)72 = 2216
2 kwi 17:28
Klikas: już nic źle przeczytałem polecenie. Polecenie brzmi: ile wynosi 4 część liczby 872
872= 2216
A jak wyliczyć 4 część?
2 kwi 17:30
2 kwi 17:33
Klikas: a np ósma część wynosiłaby 2
213
szesnasta 2
212


2 kwi 18:22
J: Dziekuje ... za poprzednie rozwiązanie.
2 kwi 18:26
Klikas: Rozumiem, że dobrze mi się wydaje.
Dzięki J
2 kwi 19:37
J: | | 2m | |
Tak, 8− część to 2213 , 16 −ta to 2212 , bo |
| = 2m−n |
| | 2n | |
2 kwi 19:57
Klikas: Dzięki za wszystko
2 kwi 20:05