matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
nie umiem
kasia:
drzewo ma wysokość 15 m, chłopiec który leży patrzy się na wierzchołek drzewa pod kątem 30 stopno oblicz odległośc w jakiej leży chłopiec
2 kwi 16:26
Godzio:
x
ctg30
o
=
⇒ x = 15 * ctg30
o
= ...
15
2 kwi 16:49