matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomoze ktos rozwiazac ?
I Korzonek:
4x
2
− 2x − 1 = 0
2 kwi 16:09
Bogus:
liczysz Δ i pierwiastki
2 kwi 16:10
I Korzonek:
Δ = 20
2 kwi 16:14
Bogus:
noi x1=−b+
√
Δ
/2a x2=−b−
√
Δ
/2a
2 kwi 16:25