matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomoze ktoś ?
Korzonek:
1/2 log
3
15 − log
3
√
5
=
2 kwi 16:06
M:
19 paź 06:02
Jolanta:
1
log
3
15
1/2
−log
3
√
5
=log
3
(
√
15
:
√
5
)=log
3
√
3
=log
3
3
1/2
=
2
19 paź 15:25
matura25:
1
1
1
1
1
1
log
3
15−
log
3
5=
(log
3
15−log
3
5)=
log
3
(15/5))=
log
3
3=
2
2
2
2
2
2
19 paź 15:26