matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy!!!
Andżelka:
Narysowane graniastosłupy i ostrosłupy są prawidłowe. Oblicz miary zaznaczonych kątów proszę o pomoc w rozwiązaniu :
2 kwi 13:11
Andżelka:
.
2 kwi 15:02
J:
a
√
2
a) tgα =
= 1 ⇒ α = 45
o
a
√
2
2 kwi 15:14
Andżelka:
w b) będzie to samo jak w a)
2 kwi 15:21
Andżelka:
.
2 kwi 16:01
Andżelka:
.
2 kwi 18:03
dero2005:
√
3
b)tgγ =
γ = 30
o
3
2 kwi 18:36