Pomozcie
Waski: Na juz musze pomocy błagam!
Znajdź środek i promień okręgu o: x2+y2−4y=0
2 kwi 11:46
2 kwi 11:46
J: Przestań już błagać ... weź sie do roboty, tu nie pogotowie ratunkowe !
2 kwi 11:47
J: A tak poza tym, to nie jest równanie okregu.
2 kwi 11:47
ja: lub
x2+y2−2ax−2by+c=0 i porównujemy −2a=0⇒a=0 lub −2b=−4 ⇒b=? i c=...?
2 kwi 11:49
ja: Dlaczego?(x2+(y−2)2=4
2 kwi 11:51
J: A gdzie tu masz : 2ax ?
2 kwi 11:51
J: Bzdury wypisujesz ..
2 kwi 11:51
ja: A dlaczego, mój umysł nie pracuje , wszystko możliwe. Popraw mnie
2 kwi 11:52
pigor: ..., lub po prostu
x
2+y
2−4y=0 /+4 ⇔ (x−0)
2+(y−2)
2= 2
2 ⇒ S=(a,b)=(0,2) i r=2. .
2 kwi 11:52
J: Przepraszam .... ja się pomyliłem.
2 kwi 11:53
ja: @Pigor 11:51
2 kwi 11:56
pigor: ....,

no i co z tego

fajnie, a ja skąd i dlaczego ... i tyle .
2 kwi 12:34
daras: na szybko to się można tylko pomylić
najlepeij wrzucić zadanie wieczorem i iść spać, a maszynka na rano wypluje gotowca
praktycznie i bezstresowo
2 kwi 13:08