Algebra macierzy
Ania: Korzystając z właściwości działań na macierzach oraz z własności operacji transponowania
macierzy uzasadnij podaną tożsamość:
(A − B)T = AT − BT
gdzie macierze A i B mają ten sam wymiar.
2 kwi 10:49
Ania: pomocy nikt nie wie jak to zrobić? to ostatnie zadanie które mi zostało
2 kwi 11:22
Ania: heelp
2 kwi 11:58
zawodus: kolos?
2 kwi 12:20
Ania: Nie ćwiczenia ale chcę oddać wszystko
2 kwi 12:26
Ania: Podbijam litości ktoś na pewno wie jak to zrobić
3 kwi 11:20
Ania: BŁAAAGAM
3 kwi 22:30
pomocnik: Przecież to łatwe
A=[ai,j], B=[bi,j] AT=[aj,i], BT=[bj,i]
A−B=[ai,j−bi,j]
(A−B)T=[aj,i−bj,i]
AT−BT=[aj,i]−[bj,i]=[aj,i−bj,i]
4 kwi 00:08