.
Kasia: Potrzebuje wsparcia i proszę o pomoc

a=log
5 7*log
7 65−log
5 13
c=2
log4 25 −1
1 kwi 23:50
Janek191:
Np.
c = 2 log4 25 = 20,5 log2 25 = 2log2 250,5 =
= 2log2 5 = 5
1 kwi 23:53
1 kwi 23:55
Eta:
| | 1 | | log713 | |
a) |
| *(log75+log713)−log513=1+ |
| −log513= |
| | log75 | | log75 | |
=1+log
513−log
513=
1
1 kwi 23:57
bezendu: odp to 5. Nie znasz wzorów
1 kwi 23:57
Janek191:
a = log
57*log
765 − log
5 13 =
| | log5 65 | |
= log5 7 * |
| − log5 13 = |
| | log5 7 | |
= log
5 65 − log
5 13 = log
5 ( 65 : 13) = log
5 5 = 1
1 kwi 23:58
Kasia: zaczęłam a tak:
| | log5 7 | | log5 5*13 | |
log5 7*log7 65− log5 13= |
| * |
| −log5 13 |
| | log5 5 | | log5 7 | |
tylko nie wiem co zrobić dalej żeby wynik wynosił 1
1 kwi 23:58
Tadeusz:
| log765 | | log713 | | log765−log713 | |
| − |
| = |
| =1 |
| log75 | | log75 | | log75 | |
2 kwi 00:00
Kasia: już widzę swój bład dziękuje
2 kwi 00:00
Eta:
c) pewnie jest tak: 2
(log425 )−1
wówczas taki będzie wynik
2 kwi 00:01
Kasia: w takim razie w c jest pomyła w odpowiedziach, dziękuje za pomoc
2 kwi 00:01
Janek191:
Tak to bywa, gdy wzory są na kartce zamiast w głowie
2 kwi 00:02
Eta:
Znów "sypnęło" niczym
śniegiem w prima aprilis
2 kwi 00:02
Kasia: a ok

jestem bardzo wdzięczna i dziękuje jeszcze raz
2 kwi 00:02
Janek191:
Zgubiłem −1
2 kwi 00:04
Janek191:
Tak jak w Moskwie
2 kwi 00:05
daras: jestem z Tobą
2 kwi 07:22