matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wykres funkcji kwadratowej
Zuza:
f(x) = 2(x−3)
2
−7 przecina oś OY w punkcie a) (0,−3) b) (11,0) c) (0, −7) d) ( 0, 11) Proszę o pomoc
1 kwi 22:41
ICSP:
Policz f(0)
1 kwi 22:42
Janek191:
f(0) = 2*( 0 − 3)
2
− 7 = 2*9 − 7 = 11 Odp. ( 0 ; 11) ==========
1 kwi 22:43