trygonometria
marcela: doprowadz wyrażenie do najprostszej postci stosując tożsamosci trygonometryczne
1 kwi 21:30
1 kwi 21:33
Bogdan:
1 − cos2α = ...
1 kwi 21:36
marcela: 1 − cos2α = sin2α
1 kwi 21:39
Mila:
W mianowniku jest cos (2x)? Czy cos2(x) ?
1 kwi 21:39
marcela: 2 jest wykładnikiem potęgi
1 kwi 21:41
Mila:
1−cos2α=sin2α do mianownika i uprościc.
1 kwi 21:46
marcela: ale co z licznikiem

? czyli w mianowniku po uproszczeniu zostaje sin
2 α
1 kwi 21:50
Saizou :
3ctgx + założenia xd
1 kwi 21:52
marcela: nic nie łape z tej tożsamości ...
1 kwi 21:57
marcela: czyki wychodzi 3ctg

?
1 kwi 21:58
marcela: 
1 kwi 22:30